Verpakken en Verzenden

Onderstaande informatie is gedurende de Corona crisis niet actueel. Momenteel verzenden we 3 keer per week kaasbestellingen. De verzendkosten voor bestellingen vanuit Nederland zijn tijdelijk slechts €2,95 bij een orderwaarde vanaf €25.

 

Reguliere verzend informatie

Op deze pagina vind je informatie over het verpakken en verzenden van je bestelling. Je bestelling wordt 1 dag na de besteldeadline verzonden. Je hebt je kaas dan waarschijnlijk op donderdag of vrijdag al in huis!

Kunnen  jullie precies 500 gram afsnijden?

Dat is natuurlijk spannend! Misschien heeft u ons wel eens het precieze gewicht zien afsnijden op de markt. Maar de waarheid is; het lukt vaker niet dan wel. Omdat u natuurlijk wél voor 500 gram (of 1000 gram) betaald heeft garanderen we dat het totaal gewicht van de bestelling nooit minder is dan het gewicht waarvoor u betaald heeft. Het kan zijn dat een stuk kaas ietsje minder weegt, maar dit wordt dan altijd gecompenseerd met een ander stuk kaas uit uw bestelling. Zo krijgt u altijd waarvoor u heeft betaald.

Waarom wordt mijn kaas vacuüm verpakt?

Vacuüm verpakken is nodig om de kaas te kunnen versturen per post. Ook is de kaas in vacuüm verpakking minimaal 3 maanden houdbaar. U kunt daarom dus een ‘voorraadje’ bestellen. Bij elk stuk kaas kunt u ook een stuk kaaspapier verwachtten. Als u de kaas uit de vacuüm verpakking haalt houd u de kaas in kaaspapier – in de koelkast – nog ongeveer twee weken goed. Oude kaas blijft natuurlijk iets langer goed dan jonge kaas.

Boeren pondjes en hele kazen worden niet vacuum verpakt. Deze kazen hebben een goede korst waarin de kaas natuurlijk kan rijpen. Deze kaas bewaar je níet in de koelkast maar op een koele en droge plaats. Deze kaasjes moet je (twee)wekelijks even ‘keren’ (omdraaien) en zo nodig schoonmaken met een licht vochtige doek. Bij je bestelling ontvang je hiervoor een extra herinnering. Nadat je de kaas open snijd bewaar je hem natuurlijk wel in de koelkast.

Wanneer wordt mijn kaas bezorgd?

Op donderdag of vrijdag na de bestel-deadline kunt u de bestelling aan huis verwachten. De bestelling wordt namelijk één dag na de bestel-deadline voor u klaargemaakt en verzonden. Woont u in Nederland dan heeft u de bestelling waarschijnlijk de volgende dag al in huis (donderdag). Bestellingen die verzonden worden naar België of Duitsland worden meestal op vrijdag afgeleverd. Bent u niet thuis dan wordt het pakket bij de buren afgeleverd of vind de volgende dag een nieuwe bezorgpoging plaats. Na twee pogingen wordt het pakket afgeleverd op een pick-up point. U wordt hierover geïnformeerd door de bezorger (DHL of DPD).

Naar welke landen kunnen jullie verzenden?

Op dit moment verzenden we onze kaas naar adressen in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Mogelijk wordt dit in de toekomst uitgebreid met andere Europese landen. We zullen dit dan vroegtijdig op onze website aankondigen.

Wat zijn de kosten?

Voor onze kaas betaalt u altijd dezelfde prijs als op de markt! Onze kaas is online dus nooit duurder dan aan de kraam. Natuurlijk maken we wel wat extra kosten als we uw kaas verpakken en verzenden. Deze kosten berekenen we daarom (deels) door aan u. Voor het verpakken en verzenden rekenen we een vast tarief. Voor Nederland is dit €6,95 per bestelling.  Daar tegenover staat dat u kaas koopt voor onze actuele Nederlandse markt-prijzen.Alle prijzen op deze website zijn inclusief BTW. Voor de Duitse eilanden, Groenland, de Faeröer eilanden, Gibraltar en de Kanaaleilanden geldt een toeslag. Laat u hierover informeren voordat u bij ons besteld.