Verpakken en Verzenden

Op deze pagina vind je informatie over het verpakken van je bestelling. Ook vind je een overzicht van de verzendkosten van je bestelling. De verzendkosten brengen we (deels) in rekening. Daar tegenover staat dat je onze kaas altijd koopt tegen scherpe en actuele marktprijzen!

Kunnen  jullie precies 500 gram kaas afsnijden?

Dat is natuurlijk spannend! Misschien heeft u ons wel eens het precieze gewicht zien afsnijden op de markt. Maar de waarheid is; het lukt vaker niet dan wel. Omdat u natuurlijk wél voor 500 gram (of 1000 gram) betaald heeft garanderen we dat het totaal gewicht van de bestelling nooit minder is dan het gewicht waarvoor u betaald heeft. Het kan zijn dat een stuk kaas ietsje minder weegt, maar dit wordt dan altijd gecompenseerd met een ander stuk kaas uit uw bestelling. Zo krijgt u altijd waarvoor u heeft betaald.

Hoe wordt mijn kaas verpakt?

Alle kaas die u besteld wordt vers afgesneden en vacuüm verpakt. Vacuüm verpakte kaas is minimaal twee maanden houdbaar.  Gewoonlijk sturen we je kaas in een kartonnen doos met voldoende opvul materiaal en eventueel een icepack (een wit zakje met vloeistof). Deze icepack kan gewoon bij het restafval.

In de zomermaanden Juli en Augustus versturen we je kaasbestelling in een ISOPRO isolatiebox. Daarmee blijft de temperatuur in de doos aanzienlijk lager en dat komt de kwaliteit ten goede. De verzendkosten in de zomer zijn daarom hoger dan dat u van ons gewend bent. Daar tegenover staat dat u onze kaas altijd koopt tegen scherpe en actuele marktprijzen.

De ISOPRO isolatieboxen zijn een milieuvriendelijk en ruimtebesparend alternatief ten opzichte van gewone piepschuim boxen. Daarnaast zijn de kosten lager. De omdoos kan uiteraard bij het oud papier. De binnenzijde van de box mag bij het restafval. Je kunt de omdoos en binnenzijde ook altijd weer inleveren op één van onze markten. Voor €6,95 kun je je bestelling ook de rest van het jaar in een ISOPRO isolatiebox laten verzenden. Je voegt daarvoor een ISOPRO isolatiebox toe aan je gewone kaasbestelling.

Moet mijn kaas altijd gekoeld zijn?

Gewone Nederlandse kaas die vacuüm is verpakt en hoeft volgens de wet niet gekoeld bewaard te worden. Daarom kunnen we onze kaas ook prima per post verzenden. Wel vragen we je om de kaas na ontvangst in de koelkast te bewaren. Dan blijft het langer goed!

De vacuüm verpakking is lek gegaan. Is dat een probleem?

Een lekke verpakking is geen probleem voor de kaas maar het geeft schimmelvorming wel meer kans. Het is dus een goed idee om dit stuk kaas als eerste op te eten. Overigens kan je schimmel altijd wegsnijden van het oppervlak. De kaas zélf bederft niet. Oude kaas blijft natuurlijk iets langer goed dan jonge kaas of kruidenkaas.

Sturen jullie kaaspapier mee?

Standaard sturen we voor elk stuk kaas een stuk kaaspapier mee. In kaaspapier blijft je kaas langer vers. Heb je nog voldoende kaaspapier in huis of gebruik je het niet? Met onderstaande artikelen kun je aangeven dat je minder of helemaal geen kaaspapier nodig hebt. Save trees!


Hoe wordt mijn kaas bezorgd?

U krijgt per email een melding wanneer de kaas onderweg is. In deze email staat een tracking-code waarmee u de bestelling kunt volgen. Als u niet thuis bent vindt er de volgende dag een nieuwe bezorgpoging plaats. Na twee pogingen wordt het pakket afgeleverd op een pick-up point. U wordt hierover geïnformeerd door de bezorger (DPD).

Naar welke landen kunnen jullie verzenden?

Op dit moment verzenden we onze kaas naar adressen in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Luxemburg, Ierland en Polen. Mogelijk wordt dit in de toekomst uitgebreid met andere Europese landen. We zullen dit dan vroegtijdig op onze website aankondigen.

Wat zijn de kosten?

Voor onze kaas betaalt u altijd dezelfde prijs als op de markt! Natuurlijk maken we wel wat extra kosten als we uw kaas verpakken en verzenden. Deze kosten berekenen we daarom (deels) door aan u. In onderstaande tabel vind u een overzicht van de verzendkosten. In de zomer zijn de verzendkosten hoger omdat we dan standaard verzenden in een ISOPRO isolatiebox.

Via de volgende link download u het volledige overzicht met verzendkosten (alle landen). Klik hier voor het volledig overzicht verzendkosten 2020 in PDF.

 

Nederland
Tarief
Standaard verzendkosten €7,95
Orders vanaf €50 €3,95
Orders vanaf €100 €1,95

 

Duitsland
Tarief
Standaard verzendkosten €9,95
Orders vanaf €50 €5,95
Orders vanaf €75 €4,95
Orders vanaf €100 €3,95
Orders vanaf €150 €Gratis

 

België
Tarief
Standaard verzendkosten €10,95
Orders van €50 tot €100 €6,95
Orders vanaf €100 €4,95

 

 

Orders vanaf €100€9,95

Overige Landen
Tarief
Denemarken Standaard verzendkosten €19,95
Orders vanaf €75 €12,95
Orders vanaf €150 €5,95
 
Ierland Standaard verzendkosten €33,95
Orders vanaf €100 €23,95
Orders vanaf €150 €14,95
 
Luxemburg Standaard verzendkosten €16,95
Orders vanaf €50 €12,95
Orders vanaf €100 €9,95
 
Polen Standaard verzendkosten €17,95
Orders vanaf €50 €13,95
Orders vanaf €100 €9,95
Oostenrijk Standaard verzendkosten €18,95
Orders vanaf €50 €14,95
Orders vanaf €100 €11,95
Orders vanaf €150 €9,95

Alle prijzen op deze website zijn inclusief BTW. Voor de Duitse eilanden, Groenland, de Faeröer eilanden, Gibraltar en de Kanaaleilanden geldt een toeslag. Laat u hierover informeren voordat u bij ons besteld.